Vacature: Communicatieadviseur Bureau Clara Wichmann – 32 uur

Ben jij een ervaren communicatieadviseur/persvoorlichter met een hands-on mentaliteit? Wil jij je inzetten voor gendergelijkheid en rechtvaardigheid? Dan zoeken we jou!

Bureau Clara Wichmann

Bureau Clara Wichmann is een feministische organisatie die al 40 jaar strategische procedures steunt en voert om de rechtspositie en maatschappelijk positie van vrouwen+ te verbeteren. Daarnaast doen we juridisch onderzoek (zwangerschapsdiscriminatie, duurzaam financiële zelfstandigheid van vrouwen); geven we advies over wet- en regelgeving (abortuspil, recht op abortus) en doen we aan lobby (gratis anticonceptie).

Bureau Clara Wichmann bestaat uit een klein team van betrokken collega’s. Van jou wordt verwacht dat jij de communicatie- en mediastrategie van het Bureau mede kunt vormgeven en dat je helpt bij de realisatie van die strategie. Jij hebt daarbij uitstekend oog voor de mogelijkheden en kansen om de zichtbaarheid en impact van de organisatie en de inhoudelijke projecten te vergroten.

De horizontale organisatie vraagt van alle teamleden flexibiliteit in het bijdragen aan de uitvoering van de werkzaamheden. Alle stafleden hebben daarom een takenpakket met een mix van verschillende werkzaamheden.

Bureau Clara Wichmann gelooft dat mensen het beste tot hun recht komen in een inclusieve werkomgeving waar respect, samenwerking en aandacht voor individuele kwaliteit voorop staan.

Diversiteit is essentieel voor het nastreven van onze doelstelling: het verbeteren van de rechtspositie van alle vrouwen in Nederland. Bureau Clara Wichmann streeft daarom naar een divers bestuur en bureau op basis van onder andere gender, ras, etniciteit, seksuele oriëntatie, sociaaleconomische achtergrond, religie en leeftijd. Gezien het grote belang dat Bureau Clara Wichmann hecht aan diversiteit van perspectieven en ervaringen, nodigen wij kandidaten uit in hun motivatie iets te zeggen over de manier waarop zij dit doel onderschrijven en daaraan bijdragen.

Wat ga jij doen?

 • Jij geeft mede vorm aan het communicatiebeleid en de communicatiestrategie van Bureau Clara Wichmann;
 • Jij adviseert over en ondersteunt bij de realisatie van het communicatiebeleid en de communicatiestrategie;
 • Jij denkt samen met jouw collega’s na over de mediastrategie rondom onze strategische rechtszaken, onderhoudt contacten met de pers en andere belanghebbenden. In dat kader stel je ook persberichten op in samenspraak met collega’s en leden van de commissie rechtszaken;
 • Jij werkt mee aan campagnes, online en offline;
 • Jij zet je expertise in bij de samenwerkingsalliantie Financieel Sterk door Werk;
 • Jij zorgt dat onze website up to date is en dat onze social-mediakanalen optimaal benut worden. Je zorgt voor de perfecte timing van berichtgeving over onze projecten, activiteiten en rechtszaken;
 • Jij kan de inhoud van onze rechtszaken vertalen naar een breed publiek;

 

Wat neem je mee?

 • Aantoonbare ervaring op het gebied van communicatieadvies en persvoorlichting;
 • Goede communicatieve vaardigheden, zowel in woord als geschrift;
 • Goede schrijfvaardigheden;
 • Aantoonbare kennis en ervaring op het gebied van social media en (online) marketing;
 • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband goed functioneren;
 • Je bent conceptueel sterk; organisatiesensitief en je bezit overtuigingskracht;
 • Affiniteit/achtergrondkennis op het gebied van intersectioneel feminisme;
 • Een gevoel voor juridische teksten heeft de voorkeur, maar is niet noodzakelijk;
 • Werkervaring op dit gebied bij een maatschappelijke organisatie heeft de voorkeur, maar is niet noodzakelijk.

Wat wij bieden

Wij werken in een klein team dat met enthousiasme veel werk verzet. Wij zijn ambitieus en maken ruimte voor persoonlijk initiatief. Werkuren zijn in overleg flexibel in te delen met tenminste twee teamdagen op kantoor.

Salaris: €3.422 – €4.655 op basis van 40-urige werkweek, afhankelijk van relevante werkervaring. Sollicitatiegesprekken vinden plaats in de week van 9 – 13 oktober.

Ben je geïnteresseerd? Dan ontvangen we graag je CV en een brief waarin je antwoord geeft op onderstaande vragen, uiterlijk 2 oktober 2023. Deze kun je sturen naar info@clara-wichmann.nl

Voor meer informatie: Yomi van der Veen, yvanderveen@clara-wichmann.nl

Vragen sollicitatie staflid communicatie Bureau Clara Wichmann

 1. Wat spreekt je aan in de missie en visie van Bureau Clara Wichmann?
 2. Waar ben je het meest trots op dat je hebt bereikt of overwonnen waarbij je relevante ervaring en/of kennis hebt opgedaan die vormen hoe je nu in je werk staat?
 3. Wat zou je als eerste willen veranderen of aanpakken bij Bureau Clara Wichmann, wanneer je kijkt naar onze communicatie?
 4. Wat zou je nog willen leren, waar zou je je verder op willen ontwikkelen?
 5. Wat vind je een prettige werkomgeving, werkomstandigheden?

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.