Juridisch adviseur(s) Vrouwenrechtswinkel

Ben jij een bachelor- of master rechtenstudente, een feminist in hart en nieren én word je enthousiast van het idee om vrouwen te informeren over hun rechtspositie? Dan zijn wij wellicht op zoek naar jou!

De Amsterdam Law Hub van de UvA opent in samenwerking met Bureau Clara Wichmann en de Gemeente Amsterdam de allereerste Vrouwenrechtswinkel van Amsterdam om gelijke toegang tot het recht te bevorderen voor alle Amsterdamse vrouwen. Uit onderzoek blijkt dat vrouwen namelijk vaker financieel afhankelijk zijn, gemiddeld lagere lonen verdienen dan mannen, meer zorgtaken hebben en vaker te maken krijgen met seksueel geweld of (straat)intimidatie. Er is nog steeds veel ongelijkheid tussen vrouwen en mannen, terwijl ieder mens gelijke kansen behoeft om tot gelijke rechten te kunnen komen. Zo kunnen taal- en opleiding barrières een rol spelen in het zoeken naar juridische oplossingen waar deze er wel kunnen zijn. Door aan het werk te gaan bij onze vrouwenrechtswinkel help je vrouwen dus met uiteenlopende juridische kwesties, waardoor je jouw theoretische kennis op een mooie manier in de praktijk kunt brengen!

Wat staat je te wachten?

  • Je gaat direct op wekelijkse basis juridisch advies verlenen aan vrouwen tijdens spreekuren in onze Vrouwenrechtswinkel in Amsterdam Nieuw-West;
  • Je bespreekt casussen en zaken die door kunnen voor procedures bij een advocatenkantoor met juridische experts;
  • Door middel van trainingen blijf je op de hoogte van nieuwe jurisprudentie en wetswijzigingen die een invloed hebben op de rechten van vrouwen in Nederland;
  • Je bent betrokken bij thema avonden en bijeenkomsten voor vrouwenorganisaties georganiseerd door de Vrouwenrechtswinkel in wijken in Amsterdam;
  • Je kunt meedoen aan een speciaal vak gericht op je werk in de Vrouwenrechtswinkel (alleen voor bachelor/master rechtenstudenten aan de UvA);
  • Regelmatige borrels en sociale bijeenkomsten met de andere studenten en het team dat in de Vrouwenrechtswinkel werkt;
  • Via Bureau Clara Wichmann, de Gemeente Amsterdam en de Amsterdam Law Hub bouw je een sterk professioneel netwerk op.

Solliciteren?

Deze functie is onbetaald. Wel is het mogelijk om 6 EC te ontvangen voor het werk in de rechtswinkel in combinatie met het volgen van het vak Clinic Rechtshulpverlening. Dit vak kan in de vrije ruimte worden gevolgd door zowel tweede- als derdejaars bachelorstudenten. De Clinic Rechtshulpverlening stelt je in staat kennis en vaardigheden op te doen die goed van pas komen bij het rechtswinkelwerk. Op deze manier kun je maatschappelijk werk, waarbij je waardevolle ervaring opdoet, combineren met je studie. Zie deze website voor meer informatie over de inhoud van het vak en over de procedure voor aanmelding.

Ook masterstudenten kunnen 6 EC ontvangen voor rechtswinkelwerk. Zij volgen hiertoe de onderwijsreeks bij het vak Amsterdam Law Clinics. Voor meer informatie, zie deze website.

Naast jouw enthousiasme om vrouwen te helpen, is het van belang dat je in het bezit bent van je (rechten) propedeuse en voor minimaal 6-8 uur per week voor een periode van één jaar beschikbaar bent. Zowel studenten van de UvA als de VU, of andere Universiteiten in Nederland, zijn welkom om te solliciteren. Hoewel dit niet een vereiste is, zijn wij erg geïnteresseerd in studenten met een niet-Nederlandse achtergrond en kennis van een andere taal.

Wil jij onderdeel uitmaken van het team van deze allereerste vrouwenrechtswinkel van Amsterdam? Stuur dan jouw cv, motivatiebrief en ongeschoonde cijferlijst in via het formulier op deze website.

Indien je wordt aangenomen, zul je in ieder geval per 1 september 2021 op onze locatie in Amsterdam Nieuw-West starten tijdens de studentendag.

Sluitingsdatum: 6 juli 2021

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.