Wil jij je inzetten voor gendergelijkheid? Ben je rechtenstudent, ben je geïnteresseerd in het meedenken in grote, principiële rechtszaken, en wil je ervaring opdoen bij een juridische organisatie? Dan zoeken we jou.

Al 40 jaar lang zet Bureau Clara Wichmann zich in voor gendergelijkheid en de verbetering van de rechtspositie en maatschappelijke positie van vrouwen. Met vrouwen bedoelen we cisgender vrouwen, transgender vrouwen en ieder persoon dat zich als vrouw identificeert. Dit doen wij onder door het voeren van rechtszaken, het geven van advies over wet- en regelgeving en het voeren van lobbyactiviteiten op onderwerpen zoals zwangerschapsdiscriminatie, gelijke beloning, recht op abortus en gratis anticonceptie. Om de toegang tot het recht voor vrouwen in Amsterdam te vergroten hebben we in 2021 de Vrouwenrechtswinkel Amsterdam opgericht samen met de Universiteit van Amsterdam en de gemeente Amsterdam. Hier kunnen vrouwen terecht voor gratis juridisch advies.

De rol:
Wij zoeken een student-stagiair(e) die gedurende drie tot zes maanden onderdeel is van ons team. Als student-stagiair(e) werk je mee aan onze strategische procedures. Je doet ondersteunend onderzoek voor deze procedures en denkt mee met de strategie. Daarnaast doe je breder (juridisch) onderzoek op de thema’s waarop Bureau Clara Wichmann werkt, breng je jurisprudentie, nieuwe wetgeving en politieke ontwikkelingen op deze thema’s in kaart en schrijf je memo’s ter inspiratie van mogelijke toekomstige strategische procedures.

Wij hopen dat jij:

  • affiniteit hebt met vrouwenrechten en gendergelijkheid vanuit een intersectioneel perspectief;
  • rechtenstudent bent (HBO of WO). Bij voorkeur laatste jaar bachelor- of masterstudent;
  • leergierig, zorgvuldig, zelfstandig en verantwoordelijk bent;
  • minimaal 24 uur per week beschikbaar bent; en
  • beschikbaar bent voor minimaal 3 maanden.

Wat wij bieden:
Wij werken in een klein enthousiast team dat veel doet en snel strategische rechtszaken oppakt. Je krijgt praktijkervaring in het recht, en leert hoe je een strategische rechtszaak oppakt. Jij zal feedback ontvangen op jouw werkzaamheden om je zo zich verder te ontwikkelen als juridisch professional. Dit doe je in een groeiende, ambitieuze en platte organisatie waar veel ruimte is voor persoonlijk initiatief. Als student-stagiair(e) ontvang je een stagevergoeding.

Solliciteren:

Voldoe je aan bovenstaande criteria en ben je geïnteresseerd in een stage bij Bureau Clara Wichmann? Solliciteer dan nu door: 1) jouw CV, 2) een brief waarin je a) jouw motivatie voor de stage en het Bureau uiteenzet, en b) beschrijft waar jij op dit moment in Nederland ziet dat de rechtspositie van vrouwen verbeterd moet worden en hoe een strategische procedure daar aan kan bijdragen, en 3) een schrijfvoorbeeld van 1-5 pagina’s (dit mag maar hoeft niet een stuk te zijn dat je geschreven hebt voor je studie) te e-mailen naar:  info@clara-wichmann.nl. Je kunt je sollicitatie richten aan Linde Bryk. Solliciteer uiterlijk donderdag 28 juli 20:00 uur. Wij streven ernaar om de sollicitatiegesprekken te voeren op 1 en 2 augustus. Een sollicitatiegesprek duurt ongeveer 30 minuten.

In deze gespreksronde hopen wij een student-stagiair(e) te vinden voor de periode september tot en met november, en voor de periode van december tot en met februari.

Diversiteitsbeleid

Diversiteit is essentieel voor het nastreven van onze doelstelling: het verbeteren van de rechtspositie van alle vrouwen in Nederland. Met vrouwen bedoelen we cisgender vrouwen, transgender vrouwen en ieder persoon dat zich als vrouw identificeert. Bureau Clara Wichmann streeft daarom naar een divers bestuur en bureau op basis van gender, ras, etniciteit, seksuele oriëntatie, sociaal-economische achtergrond, religie en leeftijd.

Deel dit artikel: