Vacature communicatie-expert (ZZP)

Ben je ZZP’er, communicatieadviseur, intersectioneel feminist en wil jij je 16 uur per week inzetten voor gendergelijkheid en rechtvaardigheid? Dan zoeken we jou.

Bureau Clara Wichmann

Bureau Clara Wichmann is een feministische organisatie die al 35 jaar strategische procedures steunt en voert om de rechtspositie van vrouwen+ te verbeteren. Daarnaast doen we juridische onderzoek (zoals seksisme in reclames); geven we advies over wet- en regelgeving (zoals een betere abortuswet) en doen we aan lobby, bijvoorbeeld door ons in te zetten voor het recht op onderwijs van studerende moeders.

Bureau Clara Wichmann bestaat uit een kleinschalig, zelf-organiserend team. Van jou wordt verwacht dat jij zelf mogelijkheden en kansen ziet en vindt om de zichtbaarheid van de organisatie en de inhoudelijke projecten te vergroten.

Wat ga jij doen?
 • Jij beheert onze social-mediakanalen. Je post regelmatig over onze projecten, activiteiten en rechtszaken. Je kan de inhoud van onze rechtszaken vertalen naar een breed publiek;
 • Je beschikt over een vlotte pen, schrijft persberichten in overleg met dossierhouders van de commissie rechtszaken;
 • Samen met het team werk je mee aan campagnes, zowel on- als offline;
 • Je houdt onze website bij.
Wat neem je mee?
 • Werkervaring op het gebied van communicatie;
 • Kennis en ervaring op het gebied van social media en (online) marketing;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel in woord als geschrift;
 • Je hebt een zelfstartende en ondernemende houding;
 • Je kan zowel zelfstandig als in teamverband goed functioneren;
 • Je bent analytisch en creatief;
 • Affiniteit/achtergrondkennis op het gebied van intersectioneel feminisme;
 • Juridische teksten schrikken je niet af.
Diversiteitsbeleid

Bureau Clara Wichmann gelooft dat mensen het beste tot hun recht komen in een inclusieve werkomgeving waar respect, samenwerking en aandacht voor individuele kwaliteit voorop staan. Diversiteit is ook essentieel voor het nastreven van onze doelstelling: het verbeteren van de rechtspositie van alle vrouwen in Nederland. Dat doel kan alleen worden nagestreefd als wij als in verbinding staan met de samenleving. Bureau Clara Wichmann streeft daarom naar een divers bestuur en bureau op basis van gender, ras, etniciteit, seksuele oriëntatie, sociaal-economische achtergrond, religie en leeftijd. Gezien het grote belang dat Bureau Clara Wichmann hecht aan diversiteit van perspectieven en ervaringen, nodigen wij kandidaten uit in hun motivatie iets te zeggen over de manier waarop zij dit doel onderschrijven en daaraan bijdragen. 

Wat wij bieden

Wij werken in een klein en enthousiast team dat veel doet en snel zaken oppakt. En dat allemaal in een organisatie die ambitieus is en veel ruimte voor persoonlijk initiatief laat. Je uren zijn verder flexibel in te delen, we werken graag een dag in de week samen op kantoor.

Uurtarief: € 45 – € 60 incl. BTW

Je CV en korte motivatie ontvangen wij graag voor 24 oktober, dit kan je richten aan Femke Zeven (fzeven@clara-wichmann.nl).

 

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.