Vacature: Projectleider (24 u p/w)

Wil jij je inzetten voor vrouwenrechten? Kan je een project leiden, onderzoek coördineren en kan je goed overweg met budgetbeheer? Dan zoeken we jou.

Bureau Clara Wichmann

Bureau Clara Wichmann is een feministische organisatie die al 35 jaar strategische procedures steunt en voert om de rechtspositie van vrouwen te verbeteren. Daarnaast doen we juridische onderzoek (zoals seksisme in reclames); geven we advies over wet- en regelgeving (zoals een vrouwvriendelijke abortuswet) en doen we aan lobby, bijvoorbeeld door ons in te zetten voor het recht op onderwijs van studerende moeders.

Vacature

Voor het coördineren van onderzoek, expertmeetings en uitvoeren van een juridisch spreekuur, dat vooral digitaal toegankelijk is, zoekt Bureau Clara Wichmann een projectleider voor 24 uur per week voor een periode van 4 jaar.

De projectleider zal Bureau Clara Wichmann vertegenwoordigen voor de Alliantie samen werkt het! (ASWH). Sinds 2018 maakt Bureau Clara Wichmann uit van, een samenwerkingsverband van Movisie, de Nederlandse Vrouwen Raad, WO=MEN, WOMEN Inc. en het ministerie van OCW. ASWH streeft naar een maatschappij waarin vrouwen en mannen daadwerkelijk gelijke kansen krijgen om betaalde arbeid en onbetaalde zorg te combineren. Daarbij richt de alliantie zich specifiek op financieel kwetsbare vrouwen. Het Bureau heeft binnen deze alliantie de specifieke taak om juridisch onderzoek te doen en expertmeetings te organiseren waaruit adviezen voor wetgeving en beleid voortkomen. De looptijd van de alliantie is 4 jaar (2018 t/m 2022).

De projectleider is verantwoordelijk voor alle activiteiten van Bureau Clara Wichmann binnen de alliantie en de ontwikkeling en uitvoering van gezamenlijke activiteiten op het gebied van lobby en onderzoek. Hij/zij heeft de dagelijkse leiding over het project en legt verantwoording af aan de directeur van Bureau Clara Wichmann.

Functie-eisen

  • Je hebt een wetenschappelijke master gedaan, of bewezen ervaring op academisch werk en denkniveau
  • Ervaring met projectleiding (urenmanagement, budgetbeheer)
  • Je wilt je inzetten voor vrouwenrechten vanuit een intersectioneel perspecief

Wat voor persoon

  • Snel kunnen schakelen
  • Zelf startend en ondernemend
  • Zowel zelfstandig als in een team kunnen samenwerken
  • Analytisch en creatief
  • Geen 9 – 5 mentaliteit

Wat wij bieden

Wij werken in een klein en enthousiast team (4 mensen) dat veel doet en snel zaken oppakt. En dat allemaal in een organisatie die ambitieus is en veel ruimte voor persoonlijk initiatief laat.

Start van het project: zo snel mogelijk. Salarisindicatie is € 3.500 – € 4.000 bruto op fulltime basis (afhankelijk van ervaring).

Uw motivatie en CV ontvangen wij graag voor 3 december 2018, op info@clara-wichmann.nl

Bureau Clara Wichmann werkt tijdelijk vanuit de Universiteit van Amsterdam op de Roeterseilandcampus. Per 1 januari 2019 verhuizen we naar een nieuw kantoor bij de Roeterseilandcampus.

Meer informatie

Voor vragen over de vacature kunt u contact opnemen met jkruseman@clara-wichmann.nl.

 

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.