VACATURE PROJECTCOÖRDINATOR HATESPEECH (0.2 FTE)


Wil jij je inzetten voor vrouwenrechten? Kan je een project coördineren? Dan zoeken we jou. Bureau Clara Wichmann zoekt een Projectcoördinator Hatespeech (tijdelijk) voor 0,2 fte

Over de organisatie

Bureau Clara Wichmann is een feministische organisatie die al 35 jaar strategische procedures steunt en voert om de rechtspositie van vrouwen te verbeteren. Daarnaast doen we juridische onderzoek; geven we advies over wet- en regelgeving en lobbyen we.

Thema hatespeech

Het grootschalige gebruik van sociale media gaat steeds vaker gepaard met discriminatoire en haatdragende reacties. Onderzoek wijst uit dat deze vorm van “online hatespeech” voornamelijk vrouwen en minderheidsgroepen treft. Daarmee levert het een bijdrage aan een groeiende maatschappelijke kloof en systematische uitsluiting. Slachtoffers schatten de kans op een succesvolle aangifte met veroordeling nog steeds niet hoog in. Wanneer vrouwelijke journalisten of politici zich mengen in het maatschappelijke debat, is de kans veel groter dat zij niet op de inhoud van hun bijdrage worden beoordeeld, maar worden afgerekend op hun geslacht, afkomst, geaardheid of ander onderdelen van hun identiteit.

Inhoud project

Het doel van dit project is om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor een strategische juridische procedure over hatespeech en vrijheid van meningsuitinging in Nederland. Waar stopt vrijheid van meningsuiting en waar begint (strafbare) hatespeech?

Activiteiten binnen dit project zijn:

 • Het begeleiden en afronden van een vooronderzoek
 • Organiseren van twee expertmeetings
 • Het organiseren van een filmscreening
 • Het bedenken van een communicatiestrategie rondom de juridische procedure

Vacature

Voor dit project zoeken wij een projectcoördinator (0,2 fte) voor een periode van 8 maanden.  De projectcoördinator zal inhoudelijk betrokken – en verantwoordelijk zijn voor de organisatie van de activiteiten voor dit project. Gedurende de periode van 8 maanden is de projectcoördinator het eerste aanspreekpunt en legt verantwoording af aan de directeur van Bureau Clara Wichmann.

Wat zoeken wij?

 • Net afgestudeerd, of bezig met master
 • Studierichting binnen het recht is een pré
 • Ervaring met projectcoördinatie
 • Affiniteit met vrouwenrechten vanuit een intersectioneel perspectief

Wie ben jij?

 • Snel kunnen schakelen
 • Zelf startend en ondernemend
 • Zowel zelfstandig als in een team kunnen werken
 • Analytisch en creatief

Wat wij bieden

Wij werken in een klein en enthousiast team (5 mensen) dat veel doet en snel zaken oppakt. Bureau Clara Wichmann is een ambitieuze organisatie met veel ruimte voor persoonlijk initiatief. Start van het project: zo snel mogelijk. Salarisindicatie tussen €2000 en €2350 bruto op basis van fulltime.

Je motivatie en CV ontvangen wij graag voor 17 februari 2020 op acremers@clara-wichmann.nl . Bureau Clara Wichmann is gevestigd in de LAW Hub op de Roeterseilandcampus.

Meer informatie

Voor vragen over de vacature kan je contact opnemen met acremers@clara-wichmann.nl

 

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.