VACATURE: Staflid onderzoek en beleid

Wil jij je inzetten voor gendergelijkheid en intersectioneel feminisme? Vind je samenwerking, onderzoek en beleid op dit gebied interessant? Lees dan verder, want wij zijn op zoek naar een staflid onderzoek en beleid.

Bureau Clara Wichmann is een feministische organisatie die al 40 jaar strategische procedures steunt en voert om de rechtspositie van vrouwen en alle mensen die te maken krijgen met genderdiscriminatie te verbeteren. Daarnaast doen we juridisch onderzoek, geven we advies over wet- en regelgeving en voeren we lobbyactiviteiten uit. We zijn een kleine organisatie met grote impact.

Beschrijving

Als staflid onderzoek en beleid ben je verantwoordelijk voor (het) juridische onderzoek dat wordt uitgevoerd binnen onze alliantie Financieel Sterk door Werk (FSDW). In deze alliantie werkt het Bureau samen met Women Inc. en Het Potentieel Pakken, met als focus de vergroting van de financiële onafhankelijkheid van praktisch opgeleide vrouwen in de sectoren kinderopvang, schoonmaak en de zorg.

Je coördineert en doet onderzoek naar recht en beleid op dit gebied, je zet onderzoek uit en je stemt af met de alliantiepartners. Hiernaast denk je mee over hoe de alliantie het onderzoek in kan zetten voor activiteiten en lobby en denk je mee over de financiële verantwoording.

Werkzaamheden

Als staflid onderzoek en beleid

 • Coördineer en doe je onderzoek naar recht en beleid voor de alliantie FSDW;
 • Denk je mee met de alliantiepartners hoe onze kennis en ons onderzoek kunnen inzetten voor activiteiten en lobby;
 • Help je mee aan de projectverantwoording;
 • Regel je offertes en zet je opdrachten uit;
 • Draag je actief bij een goed werkbare, prettige omgeving bij het Bureau.

Profiel

 • Juridische achtergrond;
 • Affiniteit met het arbeidsrecht;
 • Affiniteit met vrouwenrechten en gendergelijkheid vanuit een intersectioneel perspectief;
 • Ervaring met juridisch en beleidsonderzoek;
 • Ervaring met projectadministratie;
 • Zorgvuldig, zelfstandig en verantwoordelijk;
 • Beschikbaar voor minimaal 32 – 36 uur in de week, het liefst voor langere tijd.

Wat wij bieden

Wij werken in een klein enthousiast team dat veel doet. Je werkt in een omgeving waarin wordt gewerkt om het verschil te maken voor de positie van vrouwen+. Je draagt bij aan het succes en de ambities van een groeiende organisatie en waarin veel ruimte is voor persoonlijk initiatief. Hiernaast draag je actief bij aan (de impact van) de alliantie Financieel Sterk door Werk.

Start van de functie: zo snel mogelijk en in overleg.

Salarisindicatie is € 3098 tot € 4257 bruto op basis van 1,0 fte.

Diversiteit

Diversiteit is essentieel voor het nastreven van onze doelstelling: het verbeteren van de rechtspositie van alle vrouwen in Nederland. Bureau Clara Wichmann streeft daarom naar een divers bestuur en bureau op basis van gender, etniciteit, seksuele oriëntatie, sociaal-economische achtergrond, religie en leeftijd. Gezien het grote belang dat Bureau Clara Wichmann hecht aan diversiteit van perspectieven en ervaringen, nodigen wij kandidaten uit in hun motivatie iets te zeggen over de manier waarop zij dit doel onderschrijven en daaraan bijdragen. Bekijk hier het beleidsstuk diversiteit.

Reageren

Reageren kan tot en met 5 mei 2023, door dit formulier in te sturen (met een Gmail-account). Voor vragen over de vacature of over het formulier kun je contact opnemen met Yomi van der Veen door te mailen naar yvanderveen@clara-wichmann.nl.

Mocht er iets misgaan bij het invullen van het sollicitatieformulier, stuur dan je antwoorden op onderstaande vragen per e-mail in naar info@clara-wichmann.nl.

 1. Wat is je naam?
 2. Wat is je e-mailadres?
 3. Wat is je telefoonnummer?
 4. Upload je CV.
 5. Welke ervaring heb je met (onderzoek naar) recht en beleid?
 6. Heb je wel eens aan een project gewerkt? Zo ja welke ervaring heb je, en wat deed je binnen dat project ten aanzien van de projectverantwoording (bijvoorbeeld financieel of qua verslaglegging)?
 7. Waar ben je het meest trots op van wat je hebt bereikt of overwonnen binnen projecten of werk dat je eerder deed?
 8. Welke dingen zou je nog willen leren, of waar kun je je nog verder op ontwikkelen?
 9. Hoe zou je je eigen rol in een team omschrijven?
 10. Wat drijft je om bij Bureau Clara Wichmann te werken?
 11. Wat verwacht je van ons; van je werkomgeving? Wat vind jij een prettige omgeving om in te werken?
 12. CASUS: Je bent op basis van onderzoek erachter gekomen dat er vol moet worden ingezet op een bepaalde interventie die jij zelf ook heel belangrijk vindt, bijvoorbeeld iets als meer vaste banen voor zorgmedewerkers, maar de andere leden van de alliantie willen eerst met andere doelen aan de slag. Je hebt twee weken voordat het finale besluit hierover genomen wordt. Hoe zou je dit stapsgewijs aanpakken?
 13. Op welke momenten kunnen we jou het beste uitnodigen voor een gesprek?

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.