Vandaag werd bekend dat NWO dit najaar maatregelen zal nemen om zwangere onderzoekers tegemoet te komen. Bureau Clara Wichmann attendeerde het NWO samen met de Landelijke Vereniging voor Vrouwelijk Hoogleraren, op het feit dat zwangere onderzoekers veel nadeel ondervinden op basis van zwangerschap.

Vandaag werd in een artikel van NRC Handelsblad de rechtszaken van vrouwelijke subsidie aanvrager uitgelicht. Bureau Clara Wichmann ondersteunde het beroep dat hoogleraar Europees recht Christine Eckes had ingediend tegen een afwijzing op een Vidi-aanvraag bij het NWO.

Bureau Clara Wichmann vindt dat vrouwelijke onderzoekers geen nadeel mogen ondervinden op basis van zwangerschap en is daarom zeer verheugd met dit nieuws, aldus Anniek de Ruijter, directeur Clara Wichmann.

Bureau Clara Wichmann ontving meerdere meldingen van vrouwelijke wetenschappers die bij NWO aanlopen tegen obstakels bij het aanvragen van onderzoeks-financiering. Een NWO subsidie is van wezenlijk belang voor academische carrière. Het Bureau heeft er daarom op aangedrongen dat NWO moet zorgdragen dat vrouwelijke onderzoekers geen nadeel ondervinden op basis van zwangerschap en haar zorgplicht als bestuursorgaan moet nakomen om gelijke kansen te creëren voor vrouwelijke wetenschappers.

Deel dit artikel: