Als stagiair bij Bureau Clara Wichmann ben je actief bezig met vrouwenrechten. Bureau Clara Wichmann streeft al meer dan 35 jaar naar een betere maatschappelijke en rechtspositie van vrouwen in Nederland. Deze positie kan namelijk op veel terreinen worden verbeterd. Het voeren van rechtszaken en het veranderen van wet- en regelgeving is één van de mogelijkheden om dat te realiseren.

Momenteel zoeken wij een stagiair die de Beoordelingscommissie Rechtszaken kan ondersteunen. De  commissie wordt gevormd door strategische juridische adviseurs. Zij beoordelen of een strategische rechtszaak of een proefproces binnen de statuten en doelstellingen van het Bureau Clara Wichmann past. De commissie adviseert over de wenselijkheid van het voeren van een procedure en de toedeling van middelen vanuit het rechtszakenfonds voor het starten van een rechtszaak.

Als stagiair Juridisch medewerker ben je nauw betrokken bij deze commissie en werk je samen met de bureaucoördinator. De commissie bestaat uit een aantal werkgroepen die een keer per maand vergaderen over binnengekomen aanvragen en lopende procedures. Op deze manier leer je over onze rechtszaken en strategisch procederen. Jij notuleert deze vergaderingen en biedt ondersteuning bij juridische taken in overleg met onze bureaucoördinator. Daarnaast bied je ondersteuning bij onderzoek en het schrijven van rapporten.

Taken

  • Verantwoordelijk voor organisatie en notuleren zaakbesprekingen;
  • Ondersteuning aanvragen voor rechtszaken;
  • Uitvoering praktische werkzaamheden;
  • Ondersteuning bij onderzoek en het schrijven van rapporten.

Functie-eisen

  • Juridisch onderlegd
  • Bij voorkeur laatste jaar, HBO-, bachelor- of masterstudent;
  • beschikbaar voor minimaal 3 maanden, bij voorkeur voor 6 maanden;
  • minimaal 8 uur per week beschikbaar;
  • Profielschets: gepassioneerd over de vrouwenzaak, ondernemend, leergierig, sociaal, secuur en verantwoordelijk.

Solliciteren

Voldoe je aan bovenstaande criteria en ben je geïnteresseerd in een stage bij Bureau Clara Wichmann? Solliciteer dan nu door je motivatiebrief en CV te e-mailen naar:  info@clara-wichmann.nl. Je kunt je sollicitatie richten aan Femke Zeven. Solliciteer voor 16 september.

Diversiteitsbeleid

Diversiteit is essentieel voor het nastreven van onze doelstelling: het verbeteren van de rechtspositie van alle vrouwen in Nederland. Bureau Clara Wichmann streeft daarom naar een divers bureau op basis van gender, ras, etniciteit, seksuele oriëntatie, sociaal-economische achtergrond, religie en leeftijd.

Deel dit artikel: