Update 1 december 2021: Vanaf vandaag kun je je definitief aanmelden voor de collectieve actie op www.siliconenzaak.nl. Daarom is de vooraanmelding hieronder gesloten.

Biocell borstimplantaten van de farmaceut Allergan (McGhan en Inamed) zijn sinds 2018 in Europa verboden. Dit zijn implantaten met een getextureerde, ruwe buitenkant. De reden voor dit verbod is dat deze implantaten een zeldzame vorm van lymfeklierkanker kunnen veroorzaken. Deze vorm van lymfeklierkanker heet BIA-ALCL. Het risico op BIA-ALCL is ruim 466 keer groter dan bij vrouwen zonder deze implantaten.

In Nederland hebben naar schatting 60.000 vrouwen Biocell borstimplantaten gekregen. Bij tientallen vrouwen is inmiddels BIA-ALCL geconstateerd. Allergan laat deze vrouwen in de kou staan. Ook vrouwen die nog niet ziek zijn geworden en van deze gevaarlijke implantaten af willen, moeten dit zelf betalen.

Bureau Clara Wichmann met steun van Stichting Meldpunt Klachten Siliconen komen op voor deze vrouwen door via een collectieve actie schadevergoeding te vorderen van de farmaceut. Doe je mee? Meld je dan hieronder aan. Samen staan we sterk!

Wil je meer informatie? Lees hier meer over het doel van de rechtszaak, over de achtergrond en over Bureau Clara Wichmann en hoe je voor steun terecht kan op het platform van Stichting Meldpunt Klachten Siliconen.

Voor wie is deze rechtszaak?

Iedereen die getextureerde (ruwe) borstimplantaten heeft ontvangen van de farmaceut Allergan (McGhan en Inamed). Op de website van het Meldpunt Klachten Siliconen zijn de gevaarlijke implantaten opgesomd.

Weet je niet welk type implantaten je hebt ontvangen? Neem dan contact op met je arts. Je kunt wel alvast je e-mailadres achterlaten zodat je op de hoogte wordt gehouden van de actie.

Wat zijn de kosten?

Deelname aan de collectieve rechtszaak is kosteloos. We zullen samenwerken met verschillende rechtsbijstand organisaties en een professionele procesfinancier. Daardoor is het voor iedereen mogelijk om deel te nemen en kunnen we met een zo groot mogelijke groep optreden en samen een vuist maken tegen de farmaceut.

Wij zullen de kosten van de procedure claimen bij Allergan. Mocht de rechter Allergan niet veroordelen tot het betalen van deze kosten, dan zullen wij aan de rechter vragen een klein percentage in te houden op de uit te betalen schadevergoeding zodat we de financier kunnen terugbetalen. Je ontvangt (alleen dan) iets minder schadevergoeding. In geen geval ontvang je een rekening voor deelname aan deze zaak.

Wat betekent het als ik dit formulier invul?

Met dit formulier geef je aan dat je (mogelijk) geïnteresseerd bent om deel te nemen aan de rechtszaak. Het is nog geen definitieve aanmelding, die mogelijkheid volgt later. Je kunt het dus ook invullen als je (vrijblijvend) op de hoogte wil blijven van de vervolgstappen.