Heb jij een huishoudelijk werker, let dan even op! Heb jij al afspraken met haar* gemaakt over haar vier weken doorbetaalde vakantie en de uitbetaling van haar vakantiegeld? (*91% van de huishoudelijk werkers is vrouw). Samen met FNV en Fair Work roepen we iedereen met een huishoudelijk werker op om deze weken extra goed te letten op haar rechten in deze brief (.pdf). Zondag 26 juni zijn in Den Haag en Amsterdam de brieven ook uitgedeeld op straat door Domestic Workers Netherlands en Wonda Collective. Vanuit Bureau Clara Wichmann maken wij ons al langer hard voor een betere rechtspositie van huishoudelijk werkers, en steunen deze oproep daarom van harte.

De brief

Heeft u al afspraken gemaakt met uw huishoudelijk werker over haar* vier weken doorbetaalde vakantie? En heeft u haar vakantiegeld al betaald?

Betaalt u iemand om uw huis schoon te maken? Dan bent u een werkgever!

Misschien doet u het al goed, maar omdat het vakantietijd is, herinneren we u toch even aan de vakantierechten van uw huishoudelijk werker. Dat zijn:

  • Vier weken betaalde vakantie per jaar 

Net als uzelf waarschijnlijk heeft ook uw huishoudelijk werker recht op vier weken vrij. Én op doorbetaling van loon tijdens deze vakantiedagen. Dat is dan doorbetaling van viermaal het weekloon.

  • Uitbetaling van het vakantiegeld (een toeslag van 8% bovenop het normale loon)

Naast betaalde vakantie heeft uw huishoudelijk werker ook recht op vakantietoeslag van 8 procent over het loon. Dat is het vakantiegeld. Dit bedrag wordt meestal als percentage van het jaarloon in de maand juni uitbetaald. U kunt ook met uw werknemer afspreken dat de vakantietoeslag elke week als toeslag op het loon wordt uitbetaald.

Dit zijn wettelijke verplichtingen en die gelden altijd! Ook als er geen schriftelijk contract is, ook als uw werknemer ongedocumenteerd is.

Lees meer over de rechten van huishoudelijk werkers op loonwijzer.nl.

Deel dit artikel: