Student-stagiair gezocht! Bureau Clara Wichmann
Wil jij je inzetten voor gendergelijkheid? Ben je rechtenstudent, ben je geïnteresseerd in het meedenken in grote, principiële rechtszaken, en wil je ervaring opdoen bij een juridische organisatie? Dan zoeken we jou.

Bureau Clara Wichmann is een feministische organisatie die al 40 jaar strategische procedures steunt en voert om de rechtspositie van vrouwen+ te verbeteren. Daarnaast doen we juridische onderzoek (zwangerschapsdiscriminatie); geven we advies over wet- en regelgeving (abortuspil, recht op abortus) en doen we aan lobby, bijvoorbeeld ter verbetering van de financiële positie van praktisch opgeleide vrouwen.

De rol:
Wij zoeken een student-stagiaire die gedurende drie tot zes maanden onderdeel is van ons team. Als student-stagiaire werk je mee aan onze strategische procedures. Je doet ondersteunend onderzoek voor deze procedures en denkt mee met de strategie. Daarnaast doe je breder (juridisch) onderzoek op de thema’s waarop Bureau Clara Wichmann werkt, breng je jurisprudentie, nieuwe wetgeving en politieke ontwikkelingen op deze thema’s in kaart en schrijf je memo’s ter inspiratie van mogelijke toekomstige strategische procedures.

Wij hopen dat jij:

  • affiniteit hebt met vrouwenrechten en gendergelijkheid vanuit een intersectioneel perspectief;
  • rechtenstudent bent. Bij voorkeur laatste jaar bachelor- of masterstudent;
  • leergierig, zorgvuldig, zelfstandig en verantwoordelijk bent;
  • minimaal 32 uur per week beschikbaar bent; en
  • beschikbaar bent voor minimaal 3 maanden.

Wat wij bieden:
Wij werken in een klein enthousiast team dat veel doet en snel strategische rechtszaken oppakt. Je krijgt praktijkervaring in het recht, en leert hoe je een strategische rechtszaak oppakt. Jij zal feedback ontvangen op jouw werkzaamheden om je zo zich verder te ontwikkelen als juridisch professional. Dit doe je in een groeiende, ambitieuze en platte organisatie waar veel ruimte is voor persoonlijk initiatief. Als student-stagiaire ontvang je een stagevergoeding.

Solliciteren:
Voldoe je aan bovenstaande criteria en ben je geïnteresseerd in een stage bij Bureau Clara Wichmann? Solliciteer dan nu door: 1) jouw CV, 2) een brief waarin je a) jouw motivatie voor de stage en het Bureau uiteen zet, en b) beschrijft waar jij op dit moment in Nederland ziet dat de rechtspositie van vrouwen+ verbeterd moet worden en hoe een strategische procedure daar aan kan bijdragen, en 3) een schrijfvoorbeeld van 1-5 pagina’s (dit mag maar hoeft niet een stuk te zijn dat je geschreven hebt voor je studie) te e-mailen naar:  info@clara-wichmann.nl. Je kunt je sollicitatie richten aan Linde Bryk. Solliciteer uiterlijk maandag 2 oktober 10:00 uur. Wij streven er naar om de sollicitatiegesprekken te voeren in de week van 16-20 oktober. Een sollicitatiegesprek duurt ongeveer 30 minuten.
In deze gespreksronde hopen wij een student-stagiaire te vinden die per 1 december kan beginnen en een student-stagiaire die per 1 maart 2024 kan beginnen.

Diversiteitsbeleid

Diversiteit is essentieel voor het nastreven van onze doelstelling: het verbeteren van de rechtspositie van alle vrouwen+ in Nederland. Bureau Clara Wichmann streeft daarom naar een divers bestuur en bureau op basis van gender, ras, etniciteit, seksuele oriëntatie, sociaal-economische achtergrond, religie en leeftijd.

Deel dit artikel: