Op dinsdag 8 maart, Internationale Vrouwendag, geeft de Vrouwenrechtswinkel Amsterdam gratis antwoord op juridische vragen op Plein ‘40-’45 in Nieuw-West. “Internationale Vrouwendag is niet alleen de dag dat we stilstaan bij de strijd voor vrouwenrechten, maar ook de dag dat we vieren dat onze Vrouwenrechtswinkel precies een half jaar geleden opende,” zegt Rajae Azaroual, jurist bij de Vrouwenrechtswinkel. 

“Internationale Vrouwendag is niet alleen de dag dat we stilstaan bij de strijd voor vrouwenrechten, maar ook de dag dat we vieren dat onze Vrouwenrechtswinkel precies een half jaar geleden opende.”

Sinds 8 september kunnen vrouwen met al hun juridische vragen terecht bij de Vrouwenrechtswinkel aan de Bos en Lommerweg, een samenwerking tussen Bureau Clara Wichmann, de UvA en de Gemeente Amsterdam. Sindsdien loopt het storm: “Al meer dan 250 vrouwen kwamen langs voor advies. Over echtscheiding, zwangerschapsdiscriminatie, verblijfsvergunningen of huurrecht. Meteen zagen we dat er een enorme behoefte is aan laagdrempelig juridisch advies voor vrouwen.” 

“Meteen zagen we dat er een enorme behoefte is aan laagdrempelig juridisch advies voor vrouwen.” 

Om meer bekendheid te geven aan de Vrouwenrechtswinkel staan de juridisch adviseurs daarom op 8 maart van 10:00 – 14:00 op Plein ‘40-’45 om nog meer bekendheid te geven aan de Vrouwenrechtswinkel, vragen te beantwoorden en afspraken te maken voor uitgebreidere gesprekken: “Gelijke toegang tot het recht is ontzettend belangrijk. We hopen het komende jaar nog meer locaties te kunnen openen in Amsterdam.” 

Ook op andere dagen kunnen vrouwen terecht voor gratis juridisch advies en vragen aan de Bos en Lommerweg 383. Meer informatie is te vinden op www.vrouwenrechtswinkelamsterdam.nl

Deel dit artikel: