Collectieve actie vanwege ziekmakende borstimplantaten van Allergan

Bureau Clara Wichmann, met steun van Stichting SVS / Meldpunt Klachten Siliconen, is voornemens een collectieve actie tegen farmaceut Allergan te starten. Allergan is de producent van Biocell borstimplantaten. Deze implantaten zijn sinds 2018 in Europa verboden omdat ze een zeldzame vorm van lymfeklierkanker kunnen veroorzaken. In Nederland hebben tienduizenden vrouwen Biocell borstimplantaten gekregen.

 

Meer informatie en meld je aan voor de collectieve actie op www.siliconenzaak.nl.

ACHTERGROND

Biocell borstimplantaten van de farmaceut Allergan (McGhan en Inamed) zijn sinds 2018 in Europa verboden. Dit zijn implantaten met een getextureerde, ruwe buitenkant. De reden voor dit verbod is dat deze implantaten een zeldzame vorm van lymfeklierkanker kunnen veroorzaken. Deze vorm van lymfeklierkanker heet BIA-ALCL. Het risico op BIA-ALCL is ruim 466 keer groter dan bij vrouwen zonder deze implantaten.

In Nederland hebben naar schatting 60.000 vrouwen Biocell borstimplantaten gekregen. Bij tientallen vrouwen is inmiddels BIA-ALCL geconstateerd. Allergan laat deze vrouwen in de kou staan. Ook vrouwen die nog niet ziek zijn geworden en van deze gevaarlijke implantaten af willen, moeten dit zelf betalen.

Bureau Clara Wichmann met steun van Stichting Meldpunt Klachten Siliconen komen op voor deze vrouwen door via een collectieve actie schadevergoeding te vorderen van de farmaceut. Gedupeerde vrouwen kunnen zich melden op www.siliconenzaak.nl.

Lees hier meer over het doel van de rechtszaak, over de achtergrond en over Bureau Clara Wichmann en hoe je voor steun terecht kan op het platform van Stichting Meldpunt Klachten Siliconen.

Nieuws over deze zaak

9 JULI 2021
VOORAANMELDING COLLECTIEVE ACTIE GESTART

Vandaag maken we bekend dat we een collectieve actie starten tegen farmaceut Allergan. Gedupeerden konden zich aanmelden om op de hoogte te blijven van de vervolgstappen. Inmiddels kunnen mensen zich definitief aanmelden voor de collectieve actie op www.siliconenzaak.nl

 

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.